Pokaloverrækkelse DM  krolf

Det skrev de!

Det første officielle DM nogensinde i krolf blev afholdt lørdag. d. 26. september i Skanderborg. På herresiden blev det en hjemmebanevinder og på kvindesiden en meget overrasket vinder.

Der var både lettelse og stor overraskelse, da medaljerne blev delt ud i den forholdsvis nye sportsgren. Det var svært at pege på egentlige favoritter på forhånd, men den ene vinder var slet ikke klar over, at hun havde klaret sig så godt.

”Jeg var slet ikke nervøs da vinderne blev udråbt, for jeg havde ikke regnet med noget. Men sejren betyder meget for mig, og det giver mod på mere,” siger Anne-Marie Jacobsen fra Senior Sjov i Bedsted.
Hun var en af dagens 92 deltagere, som svingede køllen i fornemt september-vejr. Der blev dystet i henholdsvis dame, herre og hold-turneringen på græsarealerne ved Skanderborg Fælled. Og selvom der var intens konkurrence, så var der også indlagt morgenmand og fælles frokost som en del af stævnet, så sportens sociale ånd blev bevaret. Og det var specielt det syvende hul, hvor kuglen skulle slås op af en stejl bakke, som skilte fårene fra bukkene ved DM. Her kom mange på afveje, især fordi græsset var vådt og derfor trillede kuglen ofte hele vejen ned igen, hvis man ikke kom langt nok op. Da 3. runde var færdigspillet blev scoren gjort op, og vinderne annonceret med alle deltagere og fremmødte som tilskuere.
”Jeg har prøvet at lade være med at være nervøs, men det var jo på hjemmebane her i Skanderborg. Så det var utrolig dejligt, da mit navn blev råbt op. Det er historisk det her,” siger Jens Middelhede fra Livslang Idræt i Skanderborg, som tog førstepladsen hos herrene.
”Jeg var meget spændt da vinderne blev råbt op, men da det så var os - man bliver helt høj af det! Vi har desværre ikke rigtigt noget klubhus, men så må pokalen jo stå hjemme hos mig,” griner Svend Erik Jensen fra Randers Naturmotion som vandt holdkonkurrencen.
Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde (S) var med til at åbne begivenheden, som frivillige kræfter havde lagt masser af timer i at få op stå. Det er det første DM, som DAI har fået lov at holde, og derfor var det også noget specielt for forbundet.
”Det var fantastisk at uddele de medajler og se alle de glade mennesker. Turneringen har levet helt op til mine forventninger, og så har vi jo været heldige med vejret. For DAI betyder sådan et DM, at vi har fået en større anerkendelse af vores idrætsarbejde, i nogle år har vi følt os lidt som et B-forbund,” siger forbundsformand Jan Ludvigsen.
Det var Danmarks Idrætsforbund som har givet DAI lov til at afholde DM og hovedforbundet mødte da også op og uddelte medaljer.
”Krolf har vist som en idræt, som får nogle ud at dyrke idræt, som ellers ikke dyrker idræt. Jeg håber, at det vi har oplevet i dag med en god blanding af fællesskab og konkurrence, det får endnu flere til at komme i gang”, fortæller bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrætsforbund Thomas Bach.
Hvis du vil vide mere om krolf, kan det du følge med på Facebook i gruppen: ”Krolf i Danmark” på dette link. Her kommer også billeder mv. fra DM.